Skip to main content

Super i rommet

Bli med på høstens kuleste konkurranser! 26. august dro den danske astronauten Andreas Mogensen til den internasjonale romstasjonen, ISS. Han skal ha med seg en micro:bit, og du kan nå bestemme et eksperiment han skal gjøre med micro:biten på romstasjonen. I tillegg har du mulighet til å sende Andreas et spørsmål om noe du lurer på om livet på romstasjonen. 

read

NRK Super, i samarbeid med den europeiske romorganisasjonen ESA og ESERO Norway, arrangerer to konkurranser du kan være med på. Du velger selv om du bare vil delta på en av dem eller begge. Påmeldingskjemaer til konkurransene er åpne til 27. september.

Konkurranse 1: Send et spørsmål til verdensrommet!

I desember skal ESERO Norway ha en direkte videosamtale med Andreas på romstasjonen. Du kan delta i konkurransen ved å sende inn et spørsmål til den danske astronauten om livet på romstasjonen.

Konkurranse 2: Send kode til verdensrommet!

Hva slags eksperiment vil du eller vennen dine at astronauten Andreas skal gjøre med en micro:bit på romstasjonen? Konkurransen går ut på å lage en kode som skal lastes ned til Andreas sin micro:bit oppe på romstasjonen sammen med en beskrivelse av hva eksperimentet går ut på. Vi kan jo teste ut hvordan eksperimentet virker her nede på jorda, men hvordan virker det når micro:biten svever vektløs på romstasjonen?

Les mer og bli med i konkurransen!