Skip to main content

Eksperimentklubben

Eksperimentklubben arrangeres på dagtid i sommer- og vinterferier. Her får barna anledning til å være forskere og utføre spennende eksperimenter en hel uke.

Tegning av barn og voksen i labfrakker som utfører kjemieksperimenter.

Eksperimentklubben er for barn som begynner på 4. - 7. årstrinn til høsten. Vitensenteret har god voksentetthet som muliggjør aktiviteter i høyt tempo og med bra vanskelighetsgrad. «Beste klubben i byen!», er tilbakemeldingene vi får. Vi utvikler nye temaer hver gang, så barna møter nye aktiviteter selv om de er med flere år på rad.

Aktivitetene foregår over fire timer, fra kl. 10.00 til kl 14.00, fra mandag til fredag, i Nordnorsk vitensenters bygg på universitetsområdet i Tromsø og Alta. I Tromsø har elevene på Eksperimentklubben anledning til å utforske Vitensenteret på egenhånd fra kl 14.00 til 16.00 på eget ansvar. Pris Kr 1 500,- betales ved oppmøte første dag.

Vær oppmersom på at e-post med bekreftelser på plass kan havne i ditt søppelfilter. Hvis du ikke har fått svar og ikke finner dette i søppelfilteret, er det fint om du tar kontakt med oss.

Sommerferien 2024

Tromsø

Eksperimentklubben i Tromsø arrangeres i ukene 26, 32 og 33. Temaet blir «energi» - med mange kule prosjekter og eksperimenter!

Obs! Uke 33 er fullbooket.

Alta

I Alta arrangeres eksperimentklubben i uke 26. Her blir det en hel uke med gøyale aktiviteter og eksperimenter!

Vinterferien i Tromsø

Informasjon om vinterferien 2025 kommer til høsten.

Vinterferien i Tromsø 2024 var fra 26. februar. til 1. mars. Tema for Eksperimentklubben var "Filmfestival". Vi lagde science-fiction animasjonsfilmer med skumle roboter, kule romskip, underlige tidsreiser og mystiske romvesen. Deltakerne lærte om stop-motion, storyboarding, animasjonsteknikker, lydeffekter og mye mer. På slutten av uka ble det visning av alle filmproduksjonene for foreldre og andre inviterte gjester.