Skip to main content

SKILLS Pluss

Skills Pluss er Nordnorsk vitensenters verksted for ungdom 13-16 år. Hos oss er det både mulig å jobbe med egne prosjekter med vårt utstyr, verktøy og maskiner, eller man kan bli med på aktiviteter og lære hvordan man bruker en spesifikk maskin. Uansett får man lære nye ting av både oss og hverandre.

Tidspunkt

Ungdomsverkstedet er hver onsdag utenom ferier og helligdager i skoleruta fra klokken 13.00 - 16.00. Tilbudet er er gratis, uten påmelding og man kan komme innom både på de onsdagene og i det tidsrommet det passer deg.

Skjerm med bilde av jorda og 3d-printer som printer ut en jordmodell.

I oppstarten vil vi fokusere på å gjøre våre 3D-printere tilgjengelige. Vi har 16 stykker til fri bruk på koderommet og det er mulig å jobbe med egne modeller, eller printe ut eksisterende modeller fra nett. Vi har datamaskiner tilgjengelig.

Utstyr

I Skaperverkstedet og på våre laber og rom har vi utstyr som 3D-printere, laserskjærere, laptoper og programvare, loddeutstyr til elektronikk, vinylkuttere, symaskiner, elektriske komponenter, plastbøyere, micro:bit, LED, roboter, glassutstyr til kjemiforsøk og mye mye mer. Dette står til din rådighet. Om du har noen spesifikke prosjekter du vil jobbe med, ta gjerne kontakt slik at vi kan ta det frem!

Materialer

Vi har mange forskjellige materialer til enkel prototyping tilgjengelig på teknologilaben. Vi har også kryssfinerplater, akrylplater, bøybar plast modeleringsleire/plastelina, metalltråd, cernit, lær, tøy, og mye mer!

Mer informasjon

Mer informasjon om vårt skaperverksted finner du i facebookgruppen Skills Skaperverksted:
https://www.facebook.com/groups/skills.skaperverksted

Spørsmål kan rettes til oss på telefon eller e-post:
marius@nordnorsk.vitensenter.no