Hopp til hovedinnhold

Gratistilbud for skolene

Takket være gode samarbeidspartnere kan vi tilby flere gratis undervisningstilbud for skolene våren 2024 og skoleåret 2024/2025.

07. May 2024
lest

Bestilling

Undervisninga i det pedagogiske tilbudet foregår både i Nordnorsk vitensenter sine lokaler og på skolene i regionen. Bestilling av tid for besøk bør gjøres så tidlig som mulig per e-post.

Se våre sider for mer informasjon om bestilling.

Kodekraft

Kodekraft er et undervisningsprogram om programmering og energikilder som kan brukes på hele ungdomstrinnet! Kodekraft kan enten gjennomføres digitalt, ved besøk fra Vitensenteret på skolen eller ved et besøk på Vitensenteret.

Kreative sjødyr

«Kreative sjødyr» er et verksted for 3. og 4 trinn som lar elevene boble av kreativitet og skaperglede, og vi knytter det hele sammen med marinbiologi og «Dugnad for havet». Her får elevene skape små marine habitater ut fra sin egen fantasi.

Super:bit 2.0

Super:bit handler om at barn og unge (og lærere) skal lære seg mer om programmering. Nye lærerplaner for grunnskolen og videregående har satt programmering på dagsorden, og nå er dette en viktig del av fagene matematikk, naturfag, musikk og kunst og håndverk.

FIRST LEGO League

FLL er et tverrfaglig prosjekt som er skreddersydd for å gjennomføres på skolen, med blant annet koding, teknologi, samfunnsfag, naturfag, matematikk, norsk og engelsk, med fokus på kreativitet, samarbeid og inkludering

Elektisk energi

En hverdag uten elektrisitet er vanskelig å forestille seg, men hvordan lager vi egentlig elektrisitet? Vi vet at vi får strøm med hjelp av energikilder som vind og vann, men hvorfor fungerer det da ikke å stikke stikkontakten ned i en elv eller holde den i lufta for å lade opp mobilen?

Relaterte artikler

Undervisninga i det pedagogiske tilbudet foregår både i Nordnorsk vitensenter sine lokaler i Tromsø og Alta, og på skolene i regionen. For elever i Tromsø og Alta vil besøkene i...