Hopp til hovedinnhold

FIRST LEGO League Tromsø

FIRST LEGO League er en tverrfaglig teknologi- og forskningskonkurranse for barn og ungdom mellom 10 og 16 år. Den har vært arrangert i Tromsø siden 2002. I dette kurset får elever og lærere en introduksjon til alt man trenger for å delta.

05. Sep 2023
2 minutter lest

Målgruppe: 5. til 10. trinn
Tema: programmering, matematikk, teknologi
Varighet: 120 min
Antall elever: 30
Periode: Primært i forkant av prosjektperioden, men gjennomføres hele året
Sted: Opplegget kjøres primært hos Nordnorsk vitensenter men kan også tas med ut i regionen
Materialkostnader: Ingen

FIRST LEGO League (FLL) inspirerer barn og unge til å bli morgendagens ingeniører, forskere og problemløsere. Gjennom samfunnsaktuelle oppdrag får deltakerne oppleve vitenskap og teknologi på en engasjerende og spennende måte!

Vitensenterbesøket

På Nordnorsk vitensenter får elevene bli kjent både med prosjektet og teknologien som benyttes. Vi ser på hvordan FLL gjennomføres på skolen, før vi bygger noen grunnleggende LEGO -roboter og programmerer disse til å løse enkle oppgaver.

Etterarbeid på skolen

Gjennomføringa av prosjektet gjøres på skolen etter kurset. Da skal elevene forske på samfunnsaktuelle tema og finne innovative løsninger på konkrete utfordringer. De skal designe, bygge og programmere LEGO -roboter, og de skal markedsføre sin forskning og sitt lag. Som avslutning på prosjeket skal de møte andre lag fra regionen og vise frem og konkurrere med sin forskning, programmering og robotdesign. Vi kårer en vinner som blir invitert til å delta i Skandinavisk finale.