Eksperimentklubben
Jente med labfrakk
Barn som bruker 3d-printer
Vitensenteret inviterer deg som skal begynne på 4. - 7. trinn til eksperimentklubben.

Eksperimentklubben passer for barn som skal begynne på 4. - 7. årstrinn til høsten. Her får barna selv anledning til å være forskere og utføre gøyale eksperimenter en hel uke. Vitensenteret har høy voksentetthet med 1 voksen per 6 barn. Det muliggjør aktiviteter i høyt tempo og med bra vanskelighetsgrad. «Beste klubben i byen!», er tilbakemeldingene vi får. Vi utvikler nye temaer hver gang, så barna møter nye aktiviteter selv om de er med flere år på rad.

Aktivitetene foregår over fire timer, fra kl 10.00 til kl 14.00, fra mandag til fredag, i Nordnorsk vitensenters bygg på universitetsområdet i Tromsø og i Gulbygget på Campus i Alta. Det kan også bli uteaktiviteter i nærområdet. Elevene på Eksperimentklubben har anledning til å utforske Vitensenteret på egenhånd fra kl 14.00 til 16.00 på eget ansvar. Det koster kr 300,- per barn å være med. Dette betales ved oppmøte hver dag. Påmeldingen er bindende. Ved manglende oppmøte faktureres påmeldingsavgiften. Meld derfor fra i god tid dersom dere gir fra dere plassen.

Tidspunkt

Eksperimentklubben arrangeres i Tromsø hver dag i vinterferien, fra 2. til 6. mars. Du kan velge selv hvilke dager du vil delta.

  • Mandag: Fuglehus. Vi bruker laser for å kutte ut materiale og deler og designer og pynter vårt eget fuglehus og lager egen fuglemat.
  • Tirsdag: Labdag. Vi tar på oss labfrakkene og eksperimenterer med å lage kremer og slim som du får ta med deg hjem.
  • Onsdag: Musikkdag. Denne dagen skal vi lage egne instrumenter og spille på Vitensenteret sitt micro:bit-orkester.
  • Torsdag: Vinyltrykk og Bit:bot. Vi legger opp til 2 gøyale aktivteter denne dagen. Ta gjerne med egen t-skjorte til vinyltrykk.
  • Fredag: 3D-print og Bloxels. Denne dagen skal vi både designe noe som vi printer i 3D og lage dataspill.

Påmelding

Påmelding til vinterens eksperimentklubb finner du på: Påmeldingsskjema. Bekreftelse på plass kommer på e-post. Det er plass til 24 deltakere hver dag.