Hopp til hovedinnhold

Arctic Frontiers: Science for Kids

Science for Kids er en sidekonferanse av Arctic Frontiers for barnehager i regionen. Formålet med Science for Kids er å vekke nysgjerrighet for forskning hos barn og formidle en positiv holdning til kunnskap og forskning.

11. Sep 2023
1 minutt lest

Målgruppe: Siste år i barnehage (4-6 år)
Tema: Natur, miljø og teknologi
Varighet: September - januar
Antall barn:
Periode: September - januar
Sted: Prosjektet gjennomføres både i barnehagen og på Vitensenteret
Materialkostnader: Ingen

Inspirasjonsdag

Aktiviteten starter på Vitensenteret der barna får møte en havforsker. Gjennom en lekende aktivitet “reiser” vi på et tokt helt opp til iskanten for å ta ulike prøver og hjelpe havforskeren med sortering og kategorisering av resultatene av toktet.

Prosjektperiode

Senere på høsten får barnehagepersonalet veiledning av Nordnorsk Vitensenter til å jobbe med forskningstenkning og pedagogikk i barnehagen. De neste ukene jobber barna med ulike temaer, hypoteser og eksperimenter. Temaene blir valgt ut fra ungenes interesser og spørsmål, og i 2023 handlet prosjektene om alt fra vind og mørketid til kloakk og planter.

Plakatfest

Arbeidet blir presentert i januar på plakatfesten på Nordnorsk vitensenter av barnaI tillegg får de være med på vitenshow, og feirer med is til slutt, men dette med is er helt hemmelig. I 2023 deltok 5 barnehager med 81 barn og 20 voksne på plakatfesten.

Relaterte artikler

Undervisninga i det pedagogiske tilbudet foregår både i Nordnorsk vitensenter sine lokaler i Tromsø og Alta, og på skolene i regionen. For elever i Tromsø og Alta vil besøkene i...