Hopp til hovedinnhold

Tromsø Skaperfest 2024

3. og 4. mai 2024 arrangeres Tromsø Skaperfest - festivalen for kreativitet og skaperglede på Nordnorsk vitensenter. I to dager skal vi fylle Nordnorsk vitensenter med oppfinnere, kunstnere, designere og håndverkere, og de besøkende er invitert til å utforske sammen med oss.

25. Mar 2024
2 minutter lest

Tromsø Skaperfestival er en festival der teknologi, kunst og vitenskap møtes. Her får man tips og gode ideer av andre hjemmeskapere. Her tilbyr vi ulike verksteder og aktiviteter der besøkende kan bruke kreativiteten sin, lage ulike ting, teste ulike teknikker og oppleve alt det kule man kan skape selv.

Billettpriser

Lørdag 4. mai blir det halv pris på våre vanlige billettpriser.

Er du en skaper?

Vi søker oppfinnere, kunstnere, håndverkere, forskere, hackere, hjemme-mekkere, gründere og glade skap-skapere i alle aldere som ønsker å komme ut av skapet og vise frem prosjektene sine.

Tromsø Skaperfestival er en festival der kreative og skapende utstillere kan vise frem og fortelle om sine prosjekter. Som en av mange utstillere vil du få en unik mulighet til å vise frem deg selv og ditt prosjekt, treffe andre skapere, håndverkere og oppfinnere, utveksle ideer/tips, knytte bekjentskap, la deg inspirere og bli inspirert av andre barn, unge og voksne skapere. Alle utstillere får bord/strøm/wi-fi og mat gjennom hele dagen og kvelden.

PS! En skaperfestival er ikke en salgsmesse, men en arena der utstillerne inspirerer hverandre og de som besøker festivalen.

Driver du med håndverk, møbelbygging, modellbygging, cosplay-kostymer, 3d-printing, robotbygging, skiltmaking eller andre gamle håndverkstradisjoner? Lager du kunsthåndverk og skulpturer av skrot eller bygger instrumenter? Har du en genial grunder-idé du har satt ut i live, syr du kostymer, lager dine egne smykker, bygger, hacker og programmerer?

Kreativitet og skaping har ingen aldersgrense! Vi ønsker å vise mangfoldet av kreativitet i Tromsø.
Ønsker DU å delta som skaperutstiller, har en skaperhistorie du ønsker å fortelle eller ønsker å ha en drop-in aktivitet for de besøkende, ta kontakt med Elisabeth Killie Kanebog, elisabeth@nordnorsk.vitensenter.no eller telefon 92 26 39 46.

Her kan du se en film om hva en skaperfestival er.