Eksperimentklubb i sommerferien
Eksperimentklubben arrangeres på dagtid i sommer- og vinterferier. Her får barna anledning til å være forskere og utføre spennende eksperimenter en hel uke. Denne sommeren blir temaet astronomi.

I sommer blir det Eksperimentklubb på Nordnorsk vitensenter med masse kreativ lek og eksperimenter om astronomi og verdensrom! Her får deltakerne anledning til å være forskere og teknologer, og utføre gøyale eksperimenter og prosjekter i en hel uke.

Program

Vi reiser ut i verdensrommet med spennende astronomiske aktiviteter og eksperimenter. Inne i det nye planetariet vårt skal vi se opp på nattehimmelen og reise til tidens begynnelse. Vi skal lage og vise våre egne stjernebilder i planetariumskuppelen. I tillegg skal vi designe våre egne eksoplaneter – planeter som går i bane rundt en annen stjerne enn Sola! Hvordan ser det solsystemet ut? Kanskje finner vi svaret i løpet av eksperimentklubbuka!

I skaperverkstedet skal vi lage våre egne solsystemsmykker for å vise de fantastisk enorme avstandene mellom planetene i vårt eget solsystem. På teknolaben programmerer vi og bygger raketter med skikkelig futt for utskytning. Kjemiske eksperimenter for å undersøke lufta og vannet på en fremmed planet gjør vi på våtlaben. Midt i uka blir det en utedag hvor vi drar ut i Tromsømarka for å undersøke hva som skal til for at liv kan finnes på en annen planet. Vi skal teste ulike former for energi og lære å gjennomføre egne eksperimenter som utfordrer sansene våre. Hvordan vet vi det vi vet om verdensrommet hvis sansene våre blir lurt?

Eksperimentklubben er for barn som begynner i 4. - 7. årstrinn til høsten. Vitensenteret har god voksentetthet som muliggjør aktiviteter i høyt tempo og med bra vanskelighetsgrad. «Beste klubben i byen!», er tilbakemeldingene vi får. Vi utvikler nye temaer hver gang, så barna møter nye aktiviteter selv om de er med flere år på rad.

Tidspunkt

Eksperimentklubben arrangeres hver dag i uke 26, 32 og 33. Aktivitetene foregår over fire timer, fra kl. 10.00 til kl 14.00, fra mandag til fredag, i Nordnorsk vitensenters bygg på universitetsområdet i Tromsø. Elevene på Eksperimentklubben har anledning til å utforske Vitensenteret på egenhånd fra kl 14.00 til 16.00 på eget ansvar.

Påmelding

Pris: Kr 1500,- betales ved oppmøte første dag.

Påmelding Tromsø: Eksperimentklubben er fullbooket

Påmelding

Alta har temaet "Grønne hender" i uke 26 og 32.
Pris: Kr 1500,- betales ved oppmøte første dag.
Påmelding Alta.