BeeBotHva gjør biene og kan vi få BeeBotene til å gjøre det samme? Her får barna programmere BeeBotene og lære om blomster og bær.
BeeBotDen fargeglade bieroboten BeeBot kan programmeres til å gå ulike veier bare ved av å trykke på knapper. Her lærer elevene også om geometriske figurer og lokal flora.
Flyvende fysikkHvordan kan gjenstander fly, og hva gjør at noe kan holde seg svevende i lufta? Her får barna undre seg over og lage noen gjenstander som kan fly.
Lys, syn og fargeElevene får prøve ut flere av øyets funksjoner, fargeblandinger og optiske illusjoner gjennom stasjonsarbeid.
LøgndetektorEr løgndetektorer til å stole på? Her lager elevene enkle løgndetektorer og tester dem gjennom lek og moro. Etiske problemer rundt løgndetektorer diskuteres også.
Magisk kjemiHva er kjemi? Sammen med den nysgjerrige dragen Gunda får barna et første møte med kjemiens verden. Her gjør barna enkle forsøk og lærer noen begreper.
Steinen SteinarVisste du at steiner kan forandre seg? I eventyret om steinen Steinar får dere høre hvordan steinen Steinar endrer seg etter hvert som tiden går.
WeDoHva er en robot? Hvordan kan roboter hjelpe mennesker? Vi bygger og programmerer en forskningsrobot, som kan hjelpe til med å utforske der det er vanskelig eller farlig for mennesker å være.
KodekraftNettbasert innføring i programmering for elever på 9. og 10. trinn, med mulighet for fysisk opplegg i Tromsø.
Elektrisk energiNewton-modul hvor elevene lærer hvordan elektrisitet og magnetisme vekselvirker med hverandre gjennom målinger og eksperimenter
Roboter og matematikkNewton-modul hvor elever bruker matematikk og programmering for å få en robot til å utføre oppdraget.
Struves meridianbue - matematikk og stjernehimmelNettressurs for skoler med aktiviteter knyttet til verdensarven Struves meridianbue.