Programmering og skaperverksted i skolen
Den regionale lærerkonferansen "Programmering og skaperverksted i skolen" arrangeres på Nordnorsk vitensenter i Tromsø og Alta.

“Skaperverkstedet er et fantastisk tilbud til barn og ungdom, men også for lærere som kan komme hit og lære mer. Det handler i bunn og grunn om at dagens unge må forstå teknologien, men også være med på å skape teknologi, ikke bare forbruke teknologi. Jeg tror at det vi ser her, kommer til å sette elevene bedre i stand til å være med på å løse mange av fremtidens gåter, mange av de gåtene vi ikke har klart å løse så langt.”

-Kunnskapsminister Jan Tore Sanner, ved åpningen av TeknoLab Skaperverksted 11.09.18

Temakonferanse for lærere 26. februar på Nordnorsk vitensenter i Tromsø og 27. februar i Alta

26. og 27. februar arrangeres den regionale lærerkonferansen "Programmering og skaperverksted i skolen" på Nordnorsk vitensenter. Er du lærer som lurer på hvordan du skal ta sløyden inn i det 21. århundre, koble matematikk og programmering med digital sløyd og jobbe tverrfaglig med kunst, teknologi og vitenskap så er dette konferansen for deg!

I et skaperverksted kombineres tradisjonelle håndverksfag med digital sløyd, programmerbar elektronikk med musikk, og elevene gis mulighet til å være utforskende og kreative med teknologi - ikke bare forbrukere av den. Et skaperverksted kan være alt fra et fullt utstyrt verksted til en kasse med utstyr som kan flyttes rundt etter behov. Det som er unikt er at realfag, programmering, tverrfaglighet og skaperglede kombineres på en unik måte.

På programmet står:

  • Presentasjon av “Den teknologiske skolesekken”. Fagfornyelse, programmering og skaperglede av Udir BetaLab ved Utdanningsdirektoratet.
  • Presentasjon av “Skaperskolen”. Et nasjonalt samarbeid mellom Naturfagsenteret og de regionale vitensentrene om å bringe skaperkulturen inn i skolen.
  • Ulike verksteder der du blant annet kan få innføring i e-tekstiler, bygge ubrukelige roboter, lære 3D-design og bli kjent med mange forskjellige teknikker gjennom en skaperbuffet. Se programmet for detaljer.

Tromsø

Tidspunkt: Tirsdag 26. februar 2019, 09:00 - 15:30 - Nordnorsk vitensenter
Deltakeravgift: kr. 170,- inkl. lunsj, kaffe og te.
Påmelding: Påmeldingsskjema
Påmeldingsfrist: 21.02.2019
Program: Program (pdf)

For spørsmål, ta kontakt med Lars Gimse lars@nordnorsk.vitensenter.no | 404 55 304
Konferansen arrangeres av Nordnorsk vitensenter i samarbeid med Udir BetaLab og Naturfagsenteret.

Alta

Tidspunkt: Onsdag 27. februar 2019, 09:00 - 15:30 - Nordnorsk vitensenter Alta | UiT Campus Alta
Deltakeravgift: Gratis.
Påmelding: Påmeldingsskjema
Påmeldingsfrist: 20.02.2019
Program: Program (pdf)

For spørsmål, ta kontakt med Marianne Kjeldsberg marianne@nordnorsk.vitensenter.no | 78 45 05 98
Konferansen arrangeres av Nordnorsk vitensenter i samarbeid med UiT Norges arktiske universitet, Udir BetaLab og Naturfagsenteret.