Utstillinga
Nordnorsk vitensenter er et populærvitenskapelig opplevelsessenter. Utstillinga på Nordnorsk vitensenter har nesten 100 interaktive installasjoner, fordelt på fire temaer i tre etasjer.

Se egne sider for informasjon om utstillinga i Alta.

Himmelen over oss

I 4. etasje, foajeen til planetariet kan du studere jordas magnetisme, utforske sollyset og årstidene eller finne ut mer om det magiske nordlyset. Her er også inngangen til Planetariet hvor det vises filmer og stjernehimmel.

Klima og vær

I 2. etasje lærer du mer om værfenomener som snø, is og vind og klimautfordringer på jorda. Hvordan legger fokksnøen seg rundt bygninger? Hvordan ser is- og snøkrystaller ut? Lag en værreportasje og send filmen til noen du kjenner. Undersøk vær og klima på jordkloden vår eller kjenn hvor mye karbondioksid hver og en av oss produserer hver dag.

Energi og miljø i nord

I 1. etasje har vi to temaer. Et av dem er Energi og miljø i nord. Der kan du utforske ulike måter vi kan lage energi, ved hjelp av sol, vann og vind. Energi er også gøy å leke med. Bygg en kulebane for små baller, manøvrer en ball gjennom to ringer ved hjelp av luft eller kjenn på gyrokreftene i et sykkelhjul.

Kropp og hjerne

Det andre temaet i 1. etasje er Kropp og hjerne. Her kan du utforske kroppen din, hvordan ser den ut og hvordan virker den. Er du god til å balansere og er du stø på hånden? Hvor rask er du i klatreveggen vår, har du god hukommelse og er du smidig? I Sneglehuset kan du utfordre hjernen din med nøtter, spill og puslerier, gjerne sammen med andre.