super:bit-kampen
Bilde av en bit-bot bil.
Bilde av noen som koder.
NRK Super, Lær Kidsa Koding og landets vitensentre inviterer skoleklasser og kodeklubber rundt om i landet til å bli med på super:bit-kampen. Vinnerlaget får dekket reise og opphold til Oslo. Der skal de delta i sendingen: «Alle mot 1» på NRK, 25. mars!

Nesten alle 6. trinn i hele Norge har vært med på super:bit de siste årene. Nå arrangerer vi super:bit-kampen, en kodekonkurranse der lag fra skoler og kodeklubber som er glad i koding, kan delta. Super:bit-kampen arrangeres i februar med delfinaler på alle landets regionale vitensentere. Det er GRATIS å delta, men laget må ordne transport til og fra Vitensenteret selv.

Super:bit-kampen er for elever i 5. 7. klasse. Et lag består av 2-3 deltakere og hver skole kan sende fire lag til delfinalen. Hvert lag må ha en voksen kontaktperson. Det trenger ikke være deg som er lærer, men kan være en foresatt eller en annen voksenperson. Laget kan melde seg på det vitensenteret som passer laget best (eks: i forhold til reisevei).

Super:bit-kampen varer i tre timer og har kodeoppgaver i ulike vanskelighetsgrader, der vi ønsker at alle skal få til noe. Når et lag melder seg på, så må laget før delfinalen, lage en tusjholder til bit:boten og programmere bit:boten til å lage en tegning med minst to ulike geometriske former. Tegning og programmet skal vises fram på delfinalen. Alt annet utstyr som brukes i konkurransen har skolen fått i super:bit-esken.

Det arrangeres delfinale på Nordnorsk vitensenter lørdag 11. februar. Det beste laget går videre til en gullfinale som foregår etter alle delfinalene. Vinneren av gullfinalen blir vinneren av super:bit-kampen og får dekket reise og opphold til Oslo. Der skal de delta i sendingen: «Alle mot 1» på NRK, 25. mars!

Bli med

Les mer om gjennomføring og påmelding på: