Sommer på Vitensenteret
Barn i gress med lupe og jente med kjemiforsøk.
Det blir en gøy og innholdsrik vitensentersommer! Nordnorsk vitensenter har langåpent hver dag hele skoleferien- med film, aktiviteter og eksperimenter i alle etasjer.

Åpningstider

Nordnorsk vitensenter er åpent hver dag i hele skolens sommerferie fra kl. 10.00 til 17.00.

Planetariet

Det vises spektakulære filmer og show i Planetariet. Nordlysfilmen Extreme Auroras vises på faste tidspunkt hver dag kl. 14.00 (norsk eller engelsk). I tillegg vises flere andre filmer og show - forestillinger som kan variere fra dag til dag. Spørsmål angående dagens program kan rettes på telefon 77 62 09 45 mellom 10.00 og 17.00.

Utstillinga

Nordnorsk vitensenter har 3 etasjer med omkring 100 installasjoner, innenfor tema som Himmelen over oss, Klima og vær, Energi og miljø og Kropp og hjerne. Her kan både store og små utforske og leke med vitenskapelige fenomener, underfundige puslerier og gøyale eksperimenter.

Eksperimenter og aktiviteter

Utover sommeren blir det mange eksperimenter og aktiviteter. Vi har satt sammen morsomme og trygge eksperimentpakker, som du finner i vår vitensenterbutikk. Disse kan settes sammen på Nordnorsk vitensenter, eller man kan ta de med seg for å fortsette utforskinga hjemme. I første omgang blir det:

  • Lag et såpebobleinstrument med verdens beste såpeboblemiks!
  • Bygg raketter av papir som kan skytes ut hos oss, eller bygg din egen utskytingsrampe!
  • Korkbåt: Lær om båtens kjøl og ballast. Test med seil og vann. Vi har en stor vannrenne på Vitensenteret eller du kan teste hjemme i en bekk eller i badekaret!

Vinn familieweekend på hotell - sommerkonkurranse - Bli en Tromsøekspert

Frem til 20. august kan barn delta i konkurransen "Bli en Tromsøekspert" - hvor de i tillegg til å besøke attraksjoner lærer mer om Tromsø - les mer her