Sommerprogram på Vitensenteret
I sommer blir det mange gøyale aktiviteter på Nordnorsk vitensenter! Vi viser spektakulære filmer i Planetariet. I utstillinga kan du oppdage, leke og lære om mange spennende tema. Vi har organiserte eksperimenter på lab og skaperverksted. Aktiviteter i vårt uteområde passer aller best på de fineste sommerdagene.

Smittevern

Nordnorsk vitensenter legger til rette for at alle gjester skal være så trygge som mulig ved et besøk hos oss. Se mer på vår side om smitteverntiltak.

Åpningstider

Fra 20. juni er Nordnorsk vitensenter åpent hver dag fra 10.00 til 17.00.
Klikk her for å se våre billettpriser

Planetariet

Du kan se film hver dag i Planetariet. Les mer om vårt filmprogram.

Utstillinga

Utstillinga på Vitensenteret har rundt 100 ulike interaktive installasjoner, fordelt på fire temaer i tre etasjer.

Eksperimentpakker med skaperutfordringer

På Vitensenteret i sommer har vi flere eksperimentpakker med skaperutfordringer som passer for hele familien, med bygging, leking, ekstra utfordringer og kunnskap. Disse kan man utforske på Vitensenteret og ta med seg hjem for å bygge og lære mer. Eksperimentpakkene for sommeren er:

  • Katapult: Lag en katapult. Du får alt du trenger i pakken, inkludert blink og ammunisjon. Hvordan kan vi konstruere katapulten for å være så god som mulig?
  • Rakettbygging: Bygg en rakett som du kan teste ut i den store utskytingsrampen vi har på taket. Eller bruk utstyret til å lage en utskytingsrampe hjemme!
  • Korkbåt: Lær om båtens kjøl og ballast. Test med seil og vann. Vi har en stor vannrenne på Vitensenteret eller du kan teste hjemme i en bekk eller i badekaret!
  • Megasåpebobler: Vi lager kjempestore såpebobler. Går det an å lage bobler med firkantet eller taggete verktøy? Vi deler ut vår hemmelige oppskrift på verdens beste såpeboblemiks!

Med tanke på smittevern har vi pakket det du trenger per aktivitet i en kjekk pose. Aktivitetsposene, vinyl og handlenett fås kjøpt i vår butikk, alt utstyr fås smittevennlig i vårt skaperverksted. Pris pr. pose er kr. 15,- Pris for vinyltrykk er kr. 15,- pr vinylark.

Aktiviteter

Skaperverkstedet er åpent i sommer. Her kan du lage ditt eget vinyltrykk på t-skjorte eller handlenett. Ta gjerne med ditt eget plagg for trykk. Bee-Bot er også en kjempegøy aktivitet hvor vi kan programmere robotbier til å finne blomster og bær - eller kanskje kjøre rundt omkring på månen! Vi tar også frem utskytingsrampen hvor man kan skyte ut raketter og fallskjermer!

Tromsøeksperten

Bli med på «Tromsøeksperten» - der du kan teste om du er byens smarteste. Gå inn på: Tromsøeksperten