Sommerprogram
Det blir en gøy og innholdsrik vitensentersommer. Nordnorsk vitensenter har langåpent hver dag hele sommeren - med film, aktiviteter og eksperimenter i alle etasjer.

Åpningstider

Nordnorsk vitensenter er åpent hver dag hele sommeren fra kl. 10.00 til 17.00.

Prosjekt fantasi

I Prosjekt fantasi, en oppfinnerkonkurranse i samarbeid mellom Statoil Morgendagens helter og fem regionale vitensentre i Norge, har barn og ungdom løst flere av dagens verdensproblemer. Nå kan du se og prøve oppfinnelsene selv. Utstillinga blir stående på Nordnorsk vitensenter til slutten av juli. I utstillinga blir det kreative områder, hvor man kan få inspirasjon til å tegne og lage sin egen modell av fremtidens oppfinnelse.

Planetariet

Det vises spektakulære filmer og show i Planetariet. Nordlysfilmen Extreme Auroras vises på faste tidspunkt hver dag. I tillegg vises andre filmer og show - forestillinger som kan variere fra dag til dag. Spørsmål angående dagens program kan rettes på telefon 77 62 09 45 mellom 10.00 og 17.00.

Utstillinga

Nordnorsk vitensenter har 3 etasjer med nesten 100 installasjoner, innenfor tema som Himmelen over oss, Klima og vær, Energi og miljø og Kropp og hjerne. Her kan både store og små utforske og leke med vitenskapelige fenomener, underfundige puslerier og gøyale eksperimenter. På takterassen blir det såpebobler og såpeboblemaskiner, sitteplasser i godværet, fallskjermkanon og spionløype.

Eksperimenter og aktiviteter

Utover sommeren blir det mange eksperimenter og aktiviteter på våre lab'er og i vårt oppfinnerverksted Skills MakerSpace. For mer informasjon om hva som skjer på Vitensenteret fra dag til dag, se våre Facebooksider.