Skaperfestival i Tromsø 1. og 2. april 2022
Logo for Tekna og Sparebankstiftelsen DNB
Logo Skaperskolen
Festivalen for kreativitet og skaperglede. 2022 blir året for Tromsøs første Skaperfestival. Vi ønsker å fylle Nordnorsk vitensenter med: SKAPERFESTutstillere, SKAPERhistorier og SKAPERverksteder.

Vi søker etter oppfinnere, kunstnere, håndverkere, forskere, hackere, hjemme-mekkere, grundere og glade skap-skapere i alle aldere som ønsker å komme ut av skapet og vise frem prosjektene sine. Kreativitet og skaping har ingen aldersgrense! Vi ønsker å vise mangfoldet av kreativitet i Tromsø.

En skaperfestival er en festival der kreative og skapende utstillere kan vise frem og fortelle om sine prosjekter. Som en av mange utstillere vil du få en unik mulighet til å vise frem deg selv og ditt prosjekt, treffe andre skapere, håndverkere og oppfinnere, utveksle ideer/tips, knytte bekjentskap, la deg inspirere og bli inspirert av andre barn, unge og voksne skapere. Alle utstillere får bord/strøm/wifi og mat gjennom dagen.

PS! En skaperfestival er ikke en salgsmesse, men en arena der utstillerne inspirerer hverandre og de som besøker festivalen. Om du ønsker å delta som skaperutstiller, har en skaperhistorie du ønsker å fortelle eller ønsker å ha en drop-in aktivitet for de besøkende, ta kontakt med Elisabeth på elisabeth@nordnorsk.vitensenter.no.

Program

Sted: Nordnorsk vitensenter
Dato: 1. og 2. april 2022

Dagtid: kl. 11.00 - 16.00 (åpent for alle)
Skaperfestival-utstillere, drop-in aktiviteter og korte foredrag med Skaperhistorier, pluss en wokrshop for ungdom m/påmelding (3d-printing, programmering, lodding)

Kveldstid: kl. 18.00 - 22.00 (alder 18+)
Skaperutstillere, workshop med påmelding programmering av micro-bit for voksne, mingling og skaperhistorier

For inspirasjon se denne filmen om skaperfestivaler: