Ny utstilling: Prosjekt fantasi
Lydstokk
Supersparken
Kan et helt vanlig lekeapparat bli en fantastisk oppfinnelse? Kan vi lage strøm av lyd? Hva skal vi med en CO2-gomler, og hva i all verden er en prompinator?

I Prosjekt fantasi, en oppfinnerkonkurranse i samarbeid mellom Statoil Morgendagens helter og fem regionale vitensentre i Norge, har barn og ungdom løst flere av dagens verdensproblemer. Nå kan du se og prøve oppfinnelsene selv. Utstillinga blir stående på Nordnorsk vitensenter til slutten av juli.

De 11 beste ideene fra Prosjekt fantasi konkurransen ble bygget og satt sammen til en utstilling som turnerer rundt i Norge - og nå er den kommet til Nordnorsk vitensenter. Hele 3 av vinneroppfinnelsene er laget av barn og ungdom fra Tromsø: IPowerWalk av Rasmus, Supersparken av Amanda og Ina og Lydstokk for blinde av Henning.

Åpning

Utstillingen ble åpnet av fylkesordfører Knut Werner Hansen i april på Nordnorsk vitensenter. Her fikk man også møte flere av de unge oppfinnerne. Alle oppfinnelsene kan selvfølgelig testes!

Oppfinnerverksted

I utstillinga blir det kreative områder, hvor man kan få inspirasjon og tegne sine egne ideer. Hver søndag åpner vi i tillegg et kreativt verksted der du selv, gjennom kreativitet og skaperkraft, kan være med å lage en modell av fremtidens oppfinnelse.