Den lille grønne butikken
Den lille grønne butikken
Den lille grønne butikken er et rollespillområde i klimautstillingen der du kan handle klimavennlige og sunne matvarer. For de minste er fokuset matematikk - ferdigheter som å telle, sortere og måle øves på gjennom lek. Ved hjelp av grafikken på veggene kan de voksne lære hvordan de kan øve på matematikkferdigheter med ungene sine, og få mer kunnskap om klimavennlige valg.

Den lille grønne butikken er en del av Vitensenterets satsning på de minste. Barn liker å sortere, bygge og lage mønster. De måler, veier og sammenligner. De pusler og perler. Barn liker å utforske rommet og seg selv i forhold til rommet. De undrer seg over hva som skjer når de kaster ting ned fra bordet, de kryper under bordet og klatrer opp på stolen. De systematiserer, argumenterer og forklarer.

Barn elsker å telle og de må få gjøre det ofte. Telling er en av de beste måter å hjelpe barn til å utvikle tallforståelse og oppdage viktige tallmessige mønster og sammenhenger. Erfaringer med telling gir et godt grunnlag for senere addisjon, subtraksjon, multiplikasjon og divisjon.

På veggene i Den lille grønne butikken har vi grafikk som forteller om karbonfortavtrykket til ulike matvarer, samt tips om hvordan du kan leke matematikk med barna.