Ny og sprekere klimautstilling
Nordnorsk vitensenter har oppgradert en hel etasje med nye, lærerike installasjoner for hele familien. Temaet er klima: Det grønne skiftet – klimaendringer før og nå.

Møt blant annet Lenny Lemen, som vi kan følge gjennom tusenvis av år med klimaendringer og som som gjerne deler av sin kunnskap. Lenny er skapt av Tromsø-illustratøren Alice Kvalvik. Nordnorsk Vitensenteret har også samarbeidet med eksperter ved blant annet UiT Norges arktiske universitet. En av de nye installasjonene i utstillinga er laget sammen med Senter for fremragende forskning på klima og miljø ved UiT, CAGE.

Nordnorsk vitensenter har til sammen fått 7 nye installasjoner. I tillegg har Vitensenteret fått oppgradert noen av de gamle favorittene som Den magiske sfæren og Værreportasjen. Utstillingen er realisert ved hjelp midler og andre bidrag fra Norges forskningsråd, Statoil, Unesco, Interreg, Teddy TV og FN-Sambandet/Unicef.

Åpningstidspunkt

Utstillingen åpnes fredag 9. februar for inviterte gjester og er tilgjengelig for publikum fra lørdag 10. februar. Nordnorsk vitensenter er åpent hver dag fra 11 til 16.