Gripestyrken
Gripestyrke
God gripestyrke forbedrer ytelsen i klatring og kampsport, samt mange andre idretter hvor du håndterer baller. Gripestyrke viser til din evne til å fange noe og dra det mot deg eller trekke deg opp til det. Det involverer fleksibilitet og muskelstyrke i fingrene, tommelen, og håndledd.

Måling av ganghastighet, gripestyrke, evne til å reise seg raskt opp fra en stol uten støtte og balansetest på ett bein i stående, kan si noe om en eldre persons helsetilstand, og enda viktigere: kan si noe om framtidig helse og risiko for tidlig død.

Forskning viser at allsidig fysisk aktivitet/trening som omfatter styrketrening, balansetrening, kondisjonstrening og bevegelighetsstrening er en fornuftig investering for god helse selv i høy alder. Det vil redusere dødelighet, mange sykdommer og skader. I tillegg er det godt for den mentale helsen, kroppsholdningen og balansen. Det øker ganghastigheten, minsker risikoen for fallulykker, øker livskvaliteten og gjør at du er godt selvhjulpen selv i høy alder.

Se også