Filmer og show i Planetariet
Planetariet på Nordnorsk vitensenter er Norges største. Her vises det daglig spektakulære filmer, jevnlige vandringer under nordlyset eller stjernehimmelen og reiser gjennom solsystemet og ut blant fjerne galakser.


Endringer

- små justeringer kan ennå bli gjort, sjekk gjerne igjen dagen før. • Søndag 26. mars - Forestillingen Extreme Auroras kl. 12.00, 14.00 og 14.45 utgår -> Extreme Aurora vises denne dagen kl. 12.15 (ENG) og ca. kl. 15.15 (GER)
 • Mandag 27. mars - Forestillingen Extreme Auroras kl. 14.00 utgår da Vitensenteret er stengt pga. boning av gulv
 • Tirsdag 28. mars - Forestillingen Extreme Auroras kl. 14.00 vises, men resten av Vitensenteret er stengt pga. boning av gulv

 • Hverdager

  Helg

  Forestillinger

  I tillegg til forestillingene nevnt her, kan alle tilgjengelige filmer og show vises på forespørsel. Se vår Kontaktinformasjon for booking av Planetariet for grupper og arrangement.

  Vi vil kjøre andre filmer og show ved behov.

  Fakta om Planetariet

  Nordlysplanetariet er en del av Nordnorsk vitensenters besøkssenter på Universitetsområdet i Tromsø. Dette planetariet har en planetariumssal som tar 95 personer. Kuppelen har en diameter på 12,2 meter. Planetariet er Norges største planetarium, og eies av Universitetet i Tromsø og brukes av Nordnorsk vitensenter. Høsten 2021 ble Planetariet oppgradert med nye digitale projektorer levert av Sky-Skan.

  Mobile planetarium

  Nordnorsk vitensenter har to mobile planetarium som vi kan ta med på besøk i hele Nord-Norge. Ta kontakt for avtale. Det minste av disse er av typen StarLab, kalt Stjernehula. Dette krever et rom med gulvareal 6x6 meter og 3,5 meter under taket. Stjernehula har en utmerket stjernehimmel med mulighet for å vise alle de klassiske stjernebildene. Rommet må kunne stenges av. Stjernehula har plass til rundt 30 personer.

  Digihula er det største av våre mobile planetarium. Det krever et rom med gulvareal 7x7 meter og 4 meter under taket. Dette utstyret har de fleste av funksjonene til vårt store planetarium i Tromsø, med mulighet for å vise filmer, planeter, 3D-modeller og reiser rundt i solsystemet, galaksen og det fjerne univers. Digihula har plass til rundt 30 personer.