Filmer og show i Planetariet
Universet
Planetariet på Nordnorsk vitensenter er Norges største. Her vises det daglig spektakulære filmer, jevnlige vandringer under nordlyset eller stjernehimmelen og reiser gjennom solsystemet og ut blant fjerne galakser.

Forestillinger

Vi har lagt opp til opplevelser i trygge omgivelser. Les mer om vårt smitttevern ved å klikke på lenken.

Endringer lørdag 24. oktober


Lørdag 24. oktober utgår Extreme Aurora pga. Barnas Ingeniørdag som er et lukket arrangement/>

Endringer kan ennå komme, siden oppdateres fortløpende.

I tillegg til forestillingene som vises i vår kalender, kan alle tilgjengelige filmer og show vises på forespørsel. Se vår Kontaktinformasjon for booking av Planetariet for grupper og arrangement.-->
Hverdager

Vi vil kjøre andre filmer og show ved behov.
Følg med, nytt norsk planetariumsshow kommer!

Fakta om Planetariet

Nordlysplanetariet er en del av Nordnorsk vitensenters besøkssenter på Universitetsområdet i Tromsø. Dette planetariet har en planetariumssal som tar 90 personer. Kuppelen har en diameter på 12,2 meter. Planetariet er Norges største planetarium, og eies av Universitetet i Tromsø og brukes av Nordnorsk vitensenter. Høsten 2008 ble Planetariet oppgradert med nye digitale projektorer levert av Sky-Skan.

Mobile planetarium

Nordnorsk vitensenter har to mobile planetarium som vi kan ta med på besøk i hele Nord-Norge. Ta kontakt for avtale. Det minste av disse er av typen StarLab, kalt Stjernehula. Dette krever et rom med gulvareal 6x6 meter og 3,5 meter under taket. Stjernehula har en utmerket stjernehimmel med mulighet for å vise alle de klassiske stjernebildene. Rommet må kunne stenges av. Stjernehula har plass til rundt 30 personer.

Digihula er det største av våre mobile planetarium. Det krever et rom med gulvareal 7x7 meter og 4 meter under taket. Dette utstyret har de fleste av funksjonene til vårt store planetarium i Tromsø, med mulighet for å vise filmer, planeter, 3D-modeller og reiser rundt i solsystemet, galaksen og det fjerne univers. Digihula har plass til rundt 45 personer.