Blande ansikter
Speil og stol.
I et normalt speil ser du ditt eget ansikt reflektert i speilet. Men hva om du kikket inn i speilet og så et ansikt som delvis var ditt og delvis noen andres? I dette speilet med horisontale speil og åpne felt mellom, kan to personer blande ansiktene sine.

Når du ser dine egne øyne i speilet, ser du mest sannsynlig den andre personens munn gjennom åpningen. Samtidig vil den andre personen se sine egne øyne og din munn. Du ser et sammensatt ansikt som består av striper av ditt eget ansikt blandet med striper av personen på motsatt side av speilet. Og personen på motsatt side har den samme opplevelsen.

Ditt speilbilde har samme avstand "bak" speilet som du har foran speilet. For at dine ansiktstrekk skal blandes med den andre personens, må denne personen ha samme avstand til speilet som du. Men hvorfor er det sånn?

Lys reflekteres fra nesetippen din når du ser inn i speilet. Dette lyset reflekteres i speilet og treffer øynene dine. Øynene og hjernen din jobber sammen for å lage et bilde av verden. Dette øye-hjerne systemet antar at lyset har beveget seg i rette linjer for å treffe øynene dine. Og for at lyset skal bevege seg i rette linjer, må ditt virtuelle ansikt tilsynelatende være bak speilet.