Besøk Nordnorsk vitensenter i Alta
Lekebutikk
Nordnorsk vitensenter er et regionalt vitensenter med ansvar for Nordland og Troms og Finnmark. Vitensenteret har en egen avdeling i Alta, med særskilt ansvar for aktivitetene i den nord-østligste regionen.

Finn fram

Nordnorsk vitensenter Alta er samlokalisert med Newton Alta i 2. etg på Gulbygget (den gamle husmorskolen) på Nøkkelstien 32 ved campus til UiT Norges Arktiske Universitet i Alta.

Kontaktinformasjon

Se vår side med kontaktinformasjon for avdelingene i Tromsø og Alta:

Ansatte

Avdelingen i Alta har disse ansatte:

Se for øvrig oversikt over alle ansatte ved Nordnorsk vitensenter.

Undervisningstilbud

Avdelingen i Alta kan tilby svært mye av det undervisningstilbudet som er tilgjengelig for resten av regionen. I tillegg har avdelingen et nært samarbeid med Newton Alta og kan tilby særskilte Newton opplegg. Samleside for bestilling av disse oppleggene er tilgjengelig på:

Bursdag

Vil du ha en vitenskapelig og spennende bursdagsfeiring på Vitensenteret i Alta? Her vil dere ha fri lek, pizza og brus. Dere vil også kunne velge mellom 4 forskjellige aktiviteter og eksperimenter:

Utstilling og åpningstid

På vår avdeling i Alta åpner vi for gjennomføring av enkelte undervisningsopplegg for barnehage og skole fra og med 25.mai. Utstillinga er stengt inntil videre. Vi gjennomfører i tradisjon tro Energikamp for hele 5.trinn, denne gang i kohortgrupper. Nytt av året er at kampene foregår utenfor Vitensenterets lokaler i Alta (Gulbygget). I uke 33 tilbyr vi Eksperimentklubb for barn fra 4.-7. trinn. Påmelding er åpen på våre nettsider.